Европейський банк реконструкції та розвитку запрошує до співпраці малий та середній бізнес Харківщини.

Тетяна Зарубіна  |  Вівторок, 26 липня 2016, 13:17
Представниця ЕБРР провела зустріч з підприємцями міста.
Европейський банк реконструкції та розвитку запрошує до співпраці малий та середній бізнес Харківщини.

Кожен день малі підприємства вирішують складні питання: «Хто допоможе створити корпоративний сайт, інформаційний простір, хто надасть консалтингові послуги?»,- з таких питань почала свою презентацію Катерина Рігг, менеджер національної програми Консультації для малого бізнесу групи з фінансування та розвитку МСЕ ЕБРР в Україні. Організація працює з 2010 року, і за цей час вже більше ніж 600 підприємців отримали різноманітні послуги від банку..

Катерина розповіла, яку конкретну допомогу надає ЕБРР: «Ви маєте можливість залучати як місцевих консультантів, так і міжнародних зовнішніх експертів. Вони  допомагають дуже чітко проаналізувати ваш бізнес. Ми залучаємо міжнародних експертів у сфері консалтингу, які допоможуть вам працювати набагато швидше, якісніше,і повірте – дешевше.» За словами експерта, організація надає повний консалтинговий супровід бізнесу, залучення українських консалтингових фірм, а також покриває частину витрат на консалтингові послуги – від 50 до 90 відсотків.

Також представниця банку розповіла підприємцям про систему компенсації «Консультація проектів з місцевими консультантами складає 50 - 75 відсотків вартості консалтингового проекту»

 Окрім консалтингової підтримки ЕБРР надає інші можливості бізнесу – кредитування, вкладення в статутний капітал на правах мажоритарного акціонера,та інша  допомога.

 За критеріями банку, малими та середніми підприємцями вважаються ті, хто має кількість найманих працівників від 10 до 250 чоловік.

 У подальшому планується створення спеціальних консультаційних центрів у 15 містах України, де кожен підприємець знайде відповіді на важливі питання.

comments powered by HyperComments