Українців готують до подорожчання залізничних білетів

Четвер, 28 липня 2016, 15:07
Збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень минулого року склали 8 мільярдів гривень.
Українців готують до подорожчання залізничних білетів

Про це радіо «Свобода» розповів перший заступник міністра інфраструктури України Євген Кравцов.

За його словами, «Укрзалізниця» подолала кризу і розпочала реформи. «Одним із найважчих питань є питання боротьби із корупцією, звичайно. Особливо в частині закупівель. Це багато років було найболючішим питанням роботи залізниці. Саме в цій частині роботи компанії було найбільше зловживань. На щастя, цього року, в останні тижні дуже багато інформації стосовно того, що Національне антикорупційне бюро проводить активні розслідування з цього приводу. І ми маємо вже конкретні результати у формі затримань і арештів конкретних очільників зі сфери закупівель «Укрзалізниці». Тому є сподівання, що в цьому напрямку будуть конкретні зрушення і результати», — розповів чиновник, який виконував обов’язки глави «Укрзалізниці».

Він зауважив, Мінінфраструктури підтримує напрям на підвищення ефективності та боротьбу з корупцією. Водночас, реформи вплинуть на вартість квитків.

«На сьогодні, пасажирські перевезення є глибоко збитковими для «Укрзалізниці», і рівень збитків пасажирських перевезень і сполучень минулого року склав 8 мільярдів гривень. Це пов’язано з цілим комплексом речей. По-перше – з низькими тарифами пасажирських перевезень, низькою вартістю квитків. Друге – неефективністю роботи, тому що дуже багато речей, що відбуваються на пасажирському русі, є застарілими, використовуються стандарти радянських часів, які давно треба змінювати», — повідомив Євген Кравцов.

Він виказав сподівання, що заразом зросте рівень якості перевезень.

«Якщо казати про довгострокову перспективу – двох-трьох років, то я впевнений, що вартість квитків буде збільшуватися і вартість тарифів буде підвищуватися. Немає іншої можливості, бо тарифи не підвищувалися з кінця 2014 року. Але найголовніше питання – щоб не було просто підвищення вартості проїзду, але був відповідний рівень підвищення якості перевезень. Це є найголовнішим питанням», — уточнив чиновник, зауваживши, що Мінінфраструктури очікує від «Укрзалізниці» більш конкретних дій і заходів по кожному напряму роботи пасажирського руху.

comments powered by HyperComments