Ліквідаторів аварії на ЧАЭС нагородили у Харкові

Тетяна Зарубіна  |  П'ятниця, 5 серпня 2016, 10:56
В ході засідання заступник голови ХОДА передав нагороди активістам Чорнобильського руху Харківщини.

Як пише "Восточный дозор",4 серпня в облдержадміністрації відбулося чергове засідання робочої групи з питань святкування року пам'яті Чорнобиля на Харківщині.

«Харківська обласна адміністрація виступила з ініціативою нагородження чорнобильців державними нагородами, оскільки ми високо цінуємо ваш внесок у захист країни від небезпеки, що виникла в результаті аварії на Чорнобильській АЕС. Всі ці нагороди - абсолютно заслужені. Ми вдячні вам і за активну позицію, яку ви проявляєте сьогодні, відстоюючи права свого співтовариства, - зазначив Михайло Черняк. - Сьогодні ми перебуваємо в активному діалозі з громадськими організаціями чорнобильців, проводимо велику кількість зустрічей для обговорення нагальних питань. Упевнений, що спільними зусиллями і завдяки системній роботі поступово ми ці вирішимо ці питання ».

 


За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість та високий професіоналізм, багаторічну плідну громадську діяльність і з нагоди 30-ми роковинами Чорнобильської катастрофи орденом «За заслуги» III ступеня нагородили:
Миколи Деревянкина - члена правління Харківського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля»;
Валентина Подрядчікова - члена правління Харківського міського відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля»;
Володимира Попова - члена Харківського міського відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля» (нагороду отримала вдова).
Орденом «За мужність» III ступеня нагородили:
Валерія Болотова - члена Харківського міського відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля»;
Віктора Жигаева - заступника голови Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».
Орденом княгині Ольги III ступеня нагородили:
Альбіну Чаканова - члена правління Харківського міського відділення Всеукраїнської громадської організації «Всеукраїнське об'єднання ветеранів Чорнобиля».

В ході засідання члени робочої групи також зупинилися на ряді актуальних проблем. Зокрема, обумовили шляхи вирішення інфраструктурних питань селища Вільча Вовчанського району, в якому проживає велика кількість чорнобильців. Михайло Черняк наголосив на необхідності розробки відповідних проектів ремонтів і реконструкцій проблемних об'єктів.
«Ініціатива розвитку громад повинна йти знизу. Якщо місцева влада надасть відповідні проекти, обласна адміністрація підтримає їх. З урахуванням того, що ми відзначаємо річницю Чорнобиля, впевнений, що і обласна рада підтримає проекти і знайде кошти на фінансування », - підкреслив заступник голови ХОДА.
Крім того, під час засідання обговорили розробку регіональної програми соціального захисту чорнобильців на найближчі п'ять років. Представників громадськості закликали взяти активну участь в розробці цієї програми.

comments powered by HyperComments