Євромайдан просить Кернеса пояснити вартість робіт у сквері на майдані Свободи

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 10 серпня 2016, 10:33
Активісти з ГО «Зелений Фронт», ГО «Харківський антикорупційний центр» та Коордради Харківського Євромайдану написали заяву до Харківського міського голови Кернеса Г.А
Євромайдан просить Кернеса пояснити вартість робіт у сквері на майдані Свободи

У тексті заяви активісти звертають увагу міського голови на те, що  в кінці липня 2016 року з Віснику державних закупівель стало відомо, що у Харкові міська рада до кінця 2016 року планує реконструкцію скверу на площі Свободи, яка поверне майдану колишній вигляд. Відомо, що реконструкція обійдеться в 25,61 млн.грн., а підрядником згідно акцепту, на 90%, стане ТОВ «Вега-буд». Договір мають підписати з 15 по 29 серпня. 

Тому залишаються незрозумілими слова першого заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова, який зазначив, що реконструкція скверу на пл. Свободи в Харкові почнеться вже на цьому тижні, тобто до 14 серпня.

Активісти вимагають зупинити реконструкційні роботи в сквері на майдані Свободи та вивезти зі скверу будівельну техніку; не підписувати договір з ТОВ «Вега-буд» за результатами розкриття пропозицій на цих торгах; з огляду на перелік робіт перерахувати очікувану вартість робіт і лише після цього оголошувати нову процедуру закупівлі; не починати реконструкцію скверу на майдані Свободи, поки не буде проведена повторна процедура закупівель, і провести широке громадське обговорення щодо проектів реконструкції скверу на майдані Свободи;

Нижче можна подивитися повний текст заяви.

Нагадаємо, цього тижня розпочнеться реконструкція скверу на площі Свободи.Про це повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він зазначив, що серед робіт, запланованих в рамках реконструкції, - оновлення алей, створення квітників, майданчик з бруківки на місці, де стояв пам'ятник Леніну.

comments powered by HyperComments