У Харківській області 41 територіальна громада ініціювала процес об'єднання

Середа, 24 серпня 2016, 13:38
Перспективним планом розвитку територій Харківської області передбачено створення 59 територіальних громад.
У Харківській області 41 територіальна громада ініціювала процес об'єднання

Про це повідомила перший заступник голови ХОДА Юлія Світлична в ході засідання «круглого столу», що був присвячений питанням реформування місцевого самоврядування в Україні, - передає прес-служба ХОДА.

За словами Юлії Світличної, більш ніж у 110 територіальних громадах пройшли громадські обговорення, 45 сільських і селищних рад дали згоду на об'єднання. 

Уже створені та працюють Старосалтівська об'єднана територіальна громада Вовчанського району, Чкалівська селищна об'єднана територіальна громада Чугуївського району, Мереф'янська міська об'єднана територіальна громада Харківського району. Також завершили процес об'єднання Пісочинська та Роганська селищні громади Харківського району.

"У Харківській області створена база проектів місцевих громад, до якої вже внесені більше 300 проектних пропозицій, що стосуються поліпшення інфраструктури, протидії корупції, забезпечення безпеки, реалізації прав людини і так далі. У нас налагоджений громадський діалог та ефективна співпраця між органами державної влади, місцевого самоврядування, неурядовими організаціями та громадами", - розповіла Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments