Ігор Райнін замінить Бориса Ложкіна на посаді керівника АП на цьому тижні - Р. Касьяненко

Понеділок, 29 серпня 2016, 09:25
Уже в понеділок на засіданні Національної ради реформ Порошенко оголосить про відставку Бориса Ложкіна. У кріслі керівника Адміністрації Президента його, мабуть, змінить голова ХОДА Ігор Райнін.
Ігор Райнін замінить Бориса Ложкіна на посаді керівника АП на цьому тижні - Р. Касьяненко

Про це пише в своєму блозі на "Восточному Дозорі" видавець і шеф-редактор Медіа-групи "Дозори" Ростислав Касьяненко. За його словами, чинний керівник АП очолить Національну інвестиційну раду, а також залишиться заступником голови Ради реформ і позаштатним радником Петра Порошенка.



При цьому, стверджує Р. Касьяненко, якщо ще вчора в ЗМІ мусувалися шість найбільш ймовірних кандидатів на пост керівника АП, в тому числі, посла України в США Валерія Чалого, голови СБУ Василя Грицака і першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, то в суботу залишилося троє - чинні заступники голови АП Віталій Ковальчук та Костянтин Єлісєєв, а також голова Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін.

«У Ковальчука багато зон конфліктів: з Гройсманом і з Кличком, та й американці його не сприймають. У Чалого все в порядку в США, тільки обжився. Райнін - хороший управлінець, стабілізував ситуацію в прифронтовому місті. За всіма показниками область серед лідерів. Крім того, з 17 листопада 2014 по 3 лютого 2015 року він вже працював заступником нинішнього голови АП. Саме Ложкін рекомендував його Петру Порошенко в якості губернатора Харківської області», - цитує видавець "Дозорів" джерело в АП.



Про те, що Райнін був одним з можливих наступників Ложкіна, писав напередодні РБК.

Матеріал про те, що на місце Ложкіна "розглядаються три кандидати - чинні заступники глави АП [Віталій Ковальчук та Костянтин Єлісєєв] або керівник Харківщини Ігор Райнін", сьогодні також з'явилася на "Главкомі".

За інформацією видання, "останній варіант - найбільш ймовірний, тому що саме керівника ХОДА у Петра Порошенка розглядають як кандидата, який найбільш відповідає вимогам Президента".



Нарешті, в суботу ввечері про те, що "найбільш імовірним кандидатом на посаду голови Адміністрації президента після звільнення Бориса Ложкіна є голова Харківської ОДА Ігор Райнін", написала "Українська правда", посилаючись на всі ті ж "джерела в АП". За словами співрозмовників "УП", близько 20:00 26 серпня Райнін був в кабінеті Президента разом з Ложкіним.

"Ризикну припустити, що губернатор, який знаходиться в Києві, починаючи з ранку п'ятниці, за цей час разом з Борисом Євгеновичем був в кабінеті у "Першого" не один раз. У цій ситуації хочеться по-доброму побажати Ігорю Львовичу зберегти спадкоємність, з т. з. шефства АП над Харківською областю, яка намітилася з його призначенням на пост голови ХОДА. Ну, а Харківській області - нового гідного губернатора ", - резюмує Ростислав Касьяненко.

Шеф-редактор "Восточного Дозору" також запропонував робити ставки, хто ж буде наступним губернатором, зробивши прогноз, що Райніна на цій посаді змінить перший заступник ХОДА Юлія Світлична.

comments powered by HyperComments