Переселенці отримають можливість реалізувати власні соціальні проекти

Понеділок, 29 серпня 2016, 12:10
Переселенці Харкова та області отримають нагоду виграти грант для реалізації власних соціальних проектів.
Переселенці отримають можливість реалізувати власні соціальні проекти

1 вересня стартує конкурс «Програма мікрогрантової підтримки ініціатив ВПО», організований Агентством ООН з прав біженців та ГО «Станція Харків». Його головна мета полягає в тому, щоб допомогти переселенцям захищати власні права, знаходити спільну мову з місцевими мешканцями та сумісно вирішувати власні проблеми. Він має об’єднати близько десяти людей, частина з яких буде, власне, переселенцями, а частина – місцевими мешканцями.

«Важливою складовою наших проектів є такі важливі напрямки, як допомога в працевлаштуванні та соціальний супровід в певних випадках, – розповіла Аліса Веневцева, координаторка проекту «Станція Регіон», – а також у нас є ще одна частина проекту – так званий «міні-грант». Головна його суть полягає в тому, щоб дати можливість переселенцям сумісно здійснювати свою діяльність. Сенс в тому, щоб підтримати соціально направлені проекти».

Проекти можуть мати різний характер. Наприклад, в Донецькій області свого часу був реалізований проект по очищенню криниць. Так мешканці села змогли нарешті отримати доступ до чистої питної води. Також підтримку знаходять і чисто культурні проекти, як то створення лялькового театру чи проведення ярмарку з хендмейду. Організатори наголошують на тому, що зараз дуже важливо, щоб переселенці та місцеві мешканці працювали разом. Адже стосовно першої категорії склалося чимало стереотипів та упереджень, які просто необхідно спростувати.

«Ми намагаємося інвестувати ті напрямки, які допоможуть переселенцям та місцевому населенню, – підкреслив Вартан Мурадян, спеціаліст з захисту населення УВКБ ООН, – ми хочемо наголосити: пропонуйте будь-які проекти, будь-які ідеї. Якими б вони не здавались божевільними. У нас все можливе. Збирайтесь разом, вигадуйте якійсь заходи, якусь діяльність чи те, що, як ви вважаєте, можна покращити у своєму оточенні». 

comments powered by HyperComments