На Харківщині планують відкрити оптовий ринок сільгосппродукції

П'ятниця, 9 вересня 2016, 16:33
Про це 9 вересня повідомив журналістам виконавчий директор регіонального відділення Всеукраїнської громадської організації "Український союз промисловців і підприємців" Едуард Набока.
На Харківщині планують відкрити оптовий ринок сільгосппродукції

За його словами, проект реалізується в рамках програми Харківської облради зі сприяння розвитку малого та середнього підприємництва на 2016-2020 роки. "У Польщі 80% земель охоплені оптовими ринками сільгосппродукції. Два аналогічних ринки є і в Україні, наприклад, у Львові", - повідомив Набока.

Він зазначив, що створенням ринку буде займатися ініціативна група, яка знає, як це робиться. "На фінансування стартапу потрібно близько 100 тис.грн. на два роки", - повідомив Набока.

Як уточнив президент Харківської обласної організації "Асоціація приватних роботодавців" Олександр Чумак, для поставок продукції місцевого виробництва на ринок планується створити певну інфраструктуру в області.

"Це можуть бути заготівельні районні підприємства. Постачальниками можуть бути жителі сільської місцевості, які організовують у себе на подвір'ї виробництво, наприклад, овочів. До кінця реалізації програми щомісячних дохід такої сім'ї може скласти 800 дол. на місяць. Це дуже суттєва сума для сільської місцевості", - підкреслив Чумак.

comments powered by HyperComments