Міськрада виділила додаткові кошти на ремонт будинків і благоустрій територій

Середа, 14 вересня 2016, 11:14
Депутати Харківської міської ради на сесії 14 вересня внесли зміни до бюджету міста на 2016 рік.
Міськрада виділила додаткові кошти на ремонт будинків і благоустрій територій

Як повідомила заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, внесення змін до бюджету міста Харкова пов'язане з перевиконанням його дохідної частини за 8 місяців більш ніж на 5%.

Крім того, з державного бюджету місту передбачені додаткові трансферти в сумі 79,6 млн грн, в тому числі субвенція на заходи щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (67,4 млн грн) і медична субвенція (12,1 млн грн).

Внесення змін до видаткової частини бюджету, в першу чергу, пов'язане зі створенням центрів надання соціальних послуг в форматі «Прозорий офіс» у Київському і Шевченківському районах, на що буде спрямовано 18,2 млн грн.

До того ж були збільшені витрати на виконання програм у сфері освіти, охорони здоров'я, соціального захисту та соціального забезпечення, культури, фізкультури і спорту на 48,9 млн грн.

Ці кошти будуть спрямовані на:

- фінансування соціальних гарантій окремим категоріям громадян на проїзд в метрополітені (15 млн грн);
- надання адресної матеріальної допомоги інвалідам та учасникам бойових дій, а також громадянам, які опинилися в складній життєвій ситуації (7 млн ​​грн);
- будівництво (придбання) житла для учасників бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції (3 млн грн);
- надання соціально-транспортних послуг «Інватаксі» з перевезення дітей-інвалідів (1,3 млн грн);
- проведення капітальних ремонтів, придбання обладнання, інвентаря, господарських товарів для закладів освіти, охорони здоров'я, культури, фізкультури і спорту (22,6 млн грн).

Крім того, на створення необхідного рівня житлово-комунального обслуговування городян, підвищення якості послуг ЖКГ, забезпечення належного стану житлових будинків, комунальних мереж, фінансово-економічних умов господарювання комунальних підприємств, благоустрій території міста спрямовано 290,2 млн грн, з них:

- на утримання, експлуатацію, поточний і капітальний ремонт житлового фонду - 136,5 млн грн;
- придбання спеціальної техніки, машин, механізмів та устаткування для комунальних підприємств міста - 83,5 млн грн;
- фінансову підтримку комунальних підприємств міського електротранспорту, «Харківські теплові мережі», «Харківводоканал», «Муніципальна компанія поводження з відходами» - 53,9 млн грн;
- освітлення та благоустрій території міста - 16,3 млн грн.

На виконання заходів, що забезпечують безпеку і комфортність учасникам дорожнього руху і користувачам об'єктів транспортної інфраструктури, передбачено 125,4 млн грн, в тому числі:

- на реконструкцію та капітальний ремонт трамвайних колій, переїздів, контактної мережі - 84,4 млн грн;
- будівництво і реконструкцію світлофорних об'єктів, пішохідних переходів - 20,5 млн грн;
- капітальний та поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів - 20,5 млн грн.

 

comments powered by HyperComments