«Наукові пікніки» вже шукають учасників наступного сезону

Середа, 28 вересня 2016, 09:53
За планом наступний захід відбудеться 5 травня 2017 року.
«Наукові пікніки» вже шукають учасників наступного сезону

За тиждень після шостих «Наукових пікніків» дослідницький десант вперше висадився на Харківщині: 24 вересня завітав до селища Пісочин, а наступного дня — до міста Дергачі.

«Популяризація науки серед дітей — це інвестиції в майбутнє нашої країни. Нові розробки виводять на новий рівень технологічний прогрес, що в свою чергу стимулює появу нових продуктів і, відповідно, призводить до створення високооплачуваних робочих місць і високих стандартів життя. Приємно бачити, що є ініціативи, які роблять можливою популяризацію науки серед дітей. А місцеві громади завжди з радістю підтримають такі починання та сприятимуть їх поширенню», — каже співорганізаторка «Пікніків» у Пісочині Марія Сазонова. Підтримує думку учасниця Юлія Індик: «Майбутні спеціалісти зараз учаться в школах. Щоб вони приходили до провідних компаній, робили їхніх клієнтів, скажімо так, щасливими (а не навпаки), нам треба максимально розвивати дітей і молодь».

Наміри організаторів проекту «Наукові пікніки — малим містам» масштабні. Керівниця «Наукових пікніків» у Харкові Тетяна Баглай додає: «Причиною проведення фестивалю поза містом є бажання підвищити інтерес школярів до якісних знань та зацікавити педагогічні колективи. Щоб традиційні методи навчання збагатити унаочненнями та новітніми практиками».

За словами програмного директора ГО «Центр розвитку громад» Артема Коновалова, запит на фестивалі науки під відкритим небом є не тільки на Харківщині (Чугуїв, Первомайський), але й в сусідніх областях (Сватово, Краматорськ). Наразі організатори шукають для цього ресурси. Також вже починають готуватися до наступних «великих» «Наукових пікніків». «За планом захід відбудеться 5 травня 2017 року, але учасників почнемо шукати вже найближчим часом, щоб набрати завчасно», — повідомив Артем Коновалов.

comments powered by HyperComments