"Культ. Парк": у парку Горького вивчатимуть світові культури

П'ятниця, 30 вересня 2016, 12:32
Проект стартує 1 жовтня, в парку пройдуть заходи, присвячені Азії -свято «Культ.Парк. Азія».
"Культ. Парк": у парку Горького вивчатимуть світові культури

Про це повідомляє прес-служба міськради.  

Китайську Народну Республіку представлятимуть Інститут Конфуція та Китайський культурний центр при ХНПУ ім. Сковороди. У програмі -  традиційні китайські танці з віялами, гра на національних інструментах і китайські народні пісні, вірші. На традиційної чайної церемонії можна буде познайомитися з особливостями приготування і подачі цього напою в Китаї. Майстер-класи з каліграфії навчать написанню ієрогліфів і традиційному рослинному малюнку. 

Про культуру і звичаї В'єтнаму розкажуть члени в'єтнамської громади Харкова. Покажуть народні танці, познайомлять городян з традиційним в'єтнамським костюмом. Охочі навчаться народній грі «стрибок барса» - танцю між рухомими бамбуковими жердинами.

Республіка Корея буде представлена вихованцями спеціалізованої школи «Денсури». Харків'яни побачать на сцені сучасні корейські танці, традиційні виступи, зможуть поміряти корейський народний костюм «Ханбок» і зіграти в народну гру «Бадук».

З культурою Японії познайомлять студенти і викладачі Регіонального центру японської культури ХНПУ ім. Р. С. Сковороди. Гостей свята чекають вокальні виступи, презентація японського кімоно, традицій японського гостинності, майстер-класи.

comments powered by HyperComments