"Диверсанти" намагались захопити Харківську обладміністрацію (ВІДЕО, ФОТО)

Субота, 19 листопада 2016, 16:42
Сьогодні, 19 листопада, в Харківській області "диверсанти" намагались захопити декілька важливих місць у Харкові - будівлю ХОДА та блокпост на в’їзді до Харкова.
"Диверсанти" намагались захопити Харківську обладміністрацію (ВІДЕО, ФОТО)

Так, вдень силовики перекрили центральну площу міста - площу Свободи: не було ні машин, ні людей. Як повідомляється, за легендою - диверсанти захопили облдержадміністрацію.  Спецпідрозділи СБУ і Нацгвардії в свою чергу  повинні були прорватися всередину.

В рамках "відбиття" державної установи, з п'ятого поверху будівлі силовики спустилися на тросах на рівень третього поверху. До ХОДА під'їхали два "Кугуара" з нацгвардійцями, вони увійшли до будівлі з центрального входу. Підкріплення підрозділу «Корд» під'їхало з вулиці Іванова.

У навчаннях зі звільнення облдержадміністрації від терористів були задіяні 800 чоловік.

А от вранці - о 9:15 - за сценарієм тренувань активної фази всеукраїнських контрдиверсійних навчань, учбова диверсійно-терористична група здійснила збройний напад на військовослужбовців Збройних Сил України та співробітників Національної поліції, які несуть службу на блокпості на в’їзді до м. Харкова з боку м. Чугуєва, та захопила блокпост.

"За рішенням керівника контрдиверсійної операції - начальника Управління СБ України в Харківській області полковника Едуарда Кріцина, до місця диверсійної атаки гелікоптером терміново було перекинутий підрозділ Національної Гвардії України. Гелікоптер здійснював посадку безпосередньо на проїжджу частину траси "Харків-Чугуїв", для чого на кілька хвилин перекривався рух автотранспорту по цій магістралі", - розповіли в СБУ в Харківській області.

При підтримці бронетехніки операція по нейтралізації умовних диверсантів проведена успішно.

Всього в антидиверсійній навчаннях в Харкові 19 листопада взяли участь 2 тисячі бійців СБУ і Нацгвардії.

Як повідомляла "Справжня Варта", в Харків приїхали на навчання силовики з усієї України.

ФОТО: Сергій Козлов

comments powered by HyperComments