У суботу Харкову пообіцяли рясний снігопад

П'ятниця, 2 грудня 2016, 19:02
За прогнозом синоптиків, 3 грудня в Харкові - рясний снігопад, пориви вітру, температура вночі - від 5 до 3 градусів морозу, вдень - від 4 до 2 градусів нижче нуля.
У суботу Харкову пообіцяли рясний снігопад

Як повідомили в КП «Шляхрембуд», вулиці міста сьогодні вдень прибирають 119 одиниць техніки, вночі працюватиме 51 машина. 1 грудня робітники висипали на магістралі близько 535 т солі і понад 480 куб. м піщано-сольової суміші.

Нагадаємо, сьогодні Харківській області прогнозували різке погіршення погодних умов: заметіль, налипання мокрого снігу, ожеледь на дорогах, пориви вітру - до 15-20 м/с.

В Службі автомобільних доріг відзначили, що, в разі рясних снігопадів, на дороги області планують вивести близько 165 одиниць техніки. В першу чергу будуть розчищати і посипати відсів-солоними сумішами траси державного значення, до яких відноситися також окружна дорога, а потім - місцеві шляхи. Також в першу чергу обробляються спуски, підйоми, небезпечні повороти і перехрестя.

В свою чергу, за інформацією помічника начальника ГУ ДСНС Ігоря Лупандіна, підготовлені автомобілі підвищеної прохідності, а також резервна техніка. Він також повідомив, що при істотному погіршенні погодних умов підрозділами служби з надзвичайних ситуацій в області будуть розгорнуті пункти обігріву.

«Ці пункти обігріву будуть розгорнуті на головних дорогах регіону. Наприклад, по трасі Харків - Київ на спуску-підйомі поблизу Валок. Якщо будуть затори, водії зможуть зайти в кунг до рятувальників, зігрітися та випити чаю», - розповів Лупандін.

У зв'язку з прогнозованим погіршенням погодних умов дорожники і рятувальники просять водіїв без особливої ​​потреби не виїжджати на дороги, бути уважними за кермом, не перевищувати допустиму швидкість і не виконувати ризикованих маневрів.

Нагадаємо,  через нічний снігопад 29 листопада на вулицях міста ускладнився автомобільний рух. Зокрема, вранці затор утворився на вулиці Леся Сердюка, яка об'єднує спальний район Північна Салтівка з вулицею Героїв праці.

comments powered by HyperComments