У Харкові виступить політв’язень російських тортур

Вівторок, 13 грудня 2016, 22:02
16 грудня о 18.00 в Харківському ЛітМузеї в межах виставки «Мустафа Джемілєв і українські шістдесятники: солідарна боротьба за спільну свободу» відбудеться зустріч із правозахисником, колишнім політв’язнем Кремля Геннадієм Афанасьєвим.
У Харкові виступить політв’язень російських тортур

Геннадій Афанасьєв – юрист, фотограф, мешканець Сімферополя, активний учасник Кримського Євромайдану. Був заарештований в Криму російським окупаційним режимом у травні 2014 року в справі так званих «терористів Сенцова». На собі відчувши методи роботи з бранцями в російських тюрмах, Афанасьєв, звільнений після двох років ув’язнення наказом про помилування, тепер виступає на захист інших політв’язнів Росії. Серед його ініціатив – #LetMyPeopleGo, закордонні поїздки для розголосу терору Російської Федерації проти українців та кримських татар в окупованому Криму.

У 1960-х – 80-х роках в умовах радянської «соціальної справедливості» не тільки юристи, а й люди інших професій вимушені були ставати правозахисниками. Письменники, вчені, журналісти, лікарі, викладачі, військові, як от Василь Стус, Євген Сверстюк, Леонід Плющ, Генріх Алтунян, Петро Григоренко, Мустафа Джемілєв, Левко Лук’яненко тощо включались у політичну боротьбу за права людини. Сьогоднішня ситуація протистояння між Україною та Росією змушує всіх нас не бути байдужими й у той чи інший спосіб долучатись до боротьби за кожного репресованого російською системою.

Зараз Геннадій Афанасьєв, маючи статус спецпредставника Міністерства Закордонних Справ, відвідує багато країн Європи, США та Канаду у складі різномaнітних делегацій від України. Його невтомне бажання повідати світу про жахіття утримання політв’язнiв у Росії відкриває багато сердець та дверей. Безпосередньо контактуючи з політиками він, як людина, яка пройшла пекло російської в’язниці, намагається донести Заходу думку про необхідність персональних санкцій проти російських політиків, які вчиняють зараз терор у Криму проти українців та кримських татар.

Модератор зустрічі – журналіст, активіст харківського Євромайдану Володимир Чистілін.

Організатори зустрічі: Харківський ЛітМузей та Громадська організація «Інформаційно-аналітичний центр Євро Харків»

comments powered by HyperComments