Умовне підвищення розміру стипендії зменшить кількість стипендіатів: студенти ХНУ пишуть листа Президенту (ФОТО)

фото - Сергій Козлов  |  П'ятниця, 16 грудня 2016, 13:33
Сьогодні, 16 грудня, студенти ХНУ ім. Каразіна долучилися до Всеукраїнської акції протесту проти 5130.
Умовне підвищення розміру стипендії зменшить кількість стипендіатів: студенти ХНУ пишуть листа Президенту (ФОТО)

Усі бажаючі з 11.00 до 14.00 підписують у холі ХНУ ім. Каразіна листа до Президента України Петра Порошенка. 

"Звертаюся до Вас із проханням накласти вето на Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (реєстр. № 5130), він порушує права студентів на отримання стипендії через скасування норм про розмір стипендії на рівні прожиткового мінімуму та щодо кількості  студентів, які можуть отримувати стипендію", - сказано у листі.

Зі слів учасників акції, вони підтримують дійсний порядок стипендіального забезпечення, тому що, умовне підвищення розміру стипендії зменшить кількість стипендіатів, які її отримуватимуть, а для більшості студентів стипендія є необхідною виплатою.

Студенти, бажаючі приєднатися до акції, можуть заповнити лист вдома і віддати організаторам акції в фойє корпусів. Також можна фотографуватися під час передачі листа і розміщувати в соціальних мережах з хештегом #stop5130.

Нагадаємо, пікет проти 5131 проходив у Харкові 14 грудня. Учасники акції - студенти різних вишів міста - підкреслювали, що стипендія є необхідним джерелом доходу. У разі, якщо більшість студентів залишуться без нього, їм доведеться працювати, а це унеможливить повноцінне отримання знань. 

Фото - Сергій Козлов

comments powered by HyperComments