Рятувальники звільнили дитину, яка потрапила під гребінку ескалатора

Четвер, 22 грудня 2016, 14:02
Хлопця госпіталізовано до 17-ї лікарні Харкова
Рятувальники звільнили дитину, яка потрапила під гребінку ескалатора

21 грудня о 18:33 до рятівників надійшло повідомлення про те, що мала дитина опинилась затиснута конструктивним елементом ескалатора на Північному терміналі залізничного вокзалу «Харків-Пасажирський».

На час прибуття рятувальників ескалатор був зупинений технічними працівниками вокзалу. Постраждалий хлопчик, 2010 року народження, знаходився у верхній частині підйомного пристрою. Нога малого була затиснута між східцями ескалатору та його гребінкою, яка повинна захищати від подібних випадів, але цього разу з якихось причин не спрацювала як слід. Звісно дитині було боляче, але хлопець тримався добряче і майже не плакав. Поруч стояла його мама з ще меншою дитиною на руках.

Рятувальники відразу заспокоїли і постраждалого і його маму, повідомили, що зараз буде все гаразд та негайно приступили до операції з порятунку. Вони застосували спеціальний мобільний електричний рятувальний пристрій під назвою «Розжим», зірвали металеву плиту ескалатора та дістали дитячу ногу.

Під час огляду хлопця лікарями швидкої було встановлено, що він отримав перелам кінцівки і його було негайно госпіталізовано до 17-ї лікарні Харкова.

В роботах із визволення дитини приймало участь 2 рятувальників, - повідомили в ГУ ДСНС України у Харківській області.

comments powered by HyperComments