Призовник не зможе виписатися з квартири без військового комісаріату

Четвер, 29 грудня 2016, 16:46
Кабміном Постановою № 921 від 7 грудня 2016 затверджено нові правила обліку призовників та військовозобов'язаних
Призовник не зможе виписатися з квартири без військового комісаріату

Згідно з новими правилами, тепер реєстрація (зняття з реєстрації) місця проживання призовників і військовозобов'язаних може здійснюватися тільки при наявності в їхніх військово-облікових документах відомостей з районного (міського) військового комісаріату про зняття з військового обліку або перебування на військовому обліку за новим місцем проживання.

«Як і раніше, для реєстрації чи зняття з реєстрації місця проживання осіб призовного віку і військовозобов'язаним необхідно надавати документ, який підтверджує перебування на військовому обліку - військовий квиток, тимчасове посвідчення або посвідчення про приписку до військової дільниці (так зване «приписне свідоцтво»). Але в новому Порядку з'явився принцип територіальності. Орган реєстрації тепер зобов'язаний перевіряти наявність в цих документах відмітки з військового комісаріату того району, де заявник хоче зареєструватися», - пояснив директор Департаменту реєстрації.

Крім того, новий Порядок регламентує систему взаємодії між органом реєстрації місця проживання та місцевими військовими комісаріатами. «Ми провели спільну нараду з керівництвом Обласного військового комісаріату, представниками Державної міграційної служби та центрів надання адміністративних послуг, де обговорили всі нюанси нашої спільної роботи і загального документообігу. Постанова Кабміну зобов'язує нас регулярно інформувати місцеві військові комісаріати про реєстрацію (зняття з реєстрації) місця проживання військовозобов'язаних і призовників, сприяти роботі з постановки на військовий облік і виявлення порушників правил військового обліку», - розповів Олег Дробот.

comments powered by HyperComments