Керівництво Харківщини закликає громадськість вибрати гідний проект пам'ятника Героям Небесної Сотні

Вівторок, 24 січня 2017, 07:15
Пам'ятник стане символом єдиної країни, єднання українського народу, харків'ян
Керівництво Харківщини закликає громадськість вибрати гідний проект пам'ятника Героям Небесної Сотні

Про це розповів журналістам заступник голови ХОДА Михайло Черняк. Він зазначив, що проект підтримує керівник області Юлія Світлична.

«Нагадаю, що завдяки позиції Ігоря Райніна, який очолював область, у Харкові з'явилася площа Героїв Небесної Сотні. У вересні керівник облдержадміністрації Юлія Світлична підписала два меморандуми - про співпрацю з ветеранами АТО і з представниками Євромайдану з питань встановлення двох пам'ятників у Харкові. Ці меморандуми є принциповим узгодженням позицій влади і громадськості, - зазначив Михайло Черняк. - Революція гідності змінила Україну, змінила кожного з нас. І цей пам'ятник покликаний стати символом єдиної країни, єднання українського народу, харків'ян».

Заступник голови облдержадміністрації ще раз підтвердив готовність керівництва області надати підтримку в реалізації проекту і закликав громадськість активно брати участь у виборі гідного проекту пам'ятника Героям Небесної Сотні.

«Кожен може прийти до Обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62) і проголосувати за вподобаний проект. Приходьте із сім'єю, друзями, беріть участь у виборі нового символу», - закликав Михайло Черняк.

Одним із почесних гостей на відкритті виставки став батько Героя України й Героя Небесної Сотні Євгена Котляра.

«Я давно чекав на цей день, адже зусиллями українців пам'ятники Героям Небесної Сотні відкрито в багатьох містах. Упевнений, що Харків обере пам'ятник, гідний пам'яті героїв», - сказав Микола Котляр.

Нагадаємо, що  виставка триватиме до 17 лютого.

Які саме проекти представлено, дивитись репортаж кореспондентів "Справжньої Варти".

comments powered by HyperComments