На Харківщині у результаті нещасного випадку загинуло двоє дітей

Неділя, 19 лютого 2017, 11:27
В Харківській області було зафіксовано два випадки загибелі дітей. В обох випадках це сталося під час їх ігор з однолітками.
На Харківщині у результаті нещасного випадку загинуло двоє дітей

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Харківської області, 17 лютого близько 16:40 до чергової частини Печенізького відділення поліції надійшло повідомлення про те, що 51-річна жінка біля сараю виявила непритомного онука. Для з’ясування обставин до села Мартове виїхала слідчо-оперативна група.

Як вияснилось згодом, хлопчик в той день грався зі своїми малолітніми друзями. Діти залізли на горище сараю. Під ногами 11-річного хлопчика раптово обломилися гнилі дошки і він полетів вниз. Під час падіння дитина зачепилася одягом за балку на горищі сараю, повисла та знепритомніла. Діти одразу покликали дорослих, які зателефонували до швидкої медичної допомоги та поліцію. На жаль, до приїзду лікарів хлопчик помер.

Наразі слідчим відкрито кримінальне провадження за ст. 115 (вбивство, з приміткою нещасний випадок) Кримінального кодексу України.

Сьогодні поліція повідомила про новий  інцидент, який стався 17 лютого о 10:00 у селі Семенів Яр. В той день до чергової частини Богодуховского відділу поліції надійшло повідомлення від фельдшера про смерть малої дитини. На місце пригоди виїхали працівники поліції, експерт та представник служби у справах дітей районної держадміністрації.

Було встановлено, що 28-річна мешканка будинку знаходилась в сусідній кімнаті. В цей час троє малолітніх дітей, 3 та 4-річні сини її 29-річної сестри та 3-річний сусідський хлопчик, грались в будинку без нагляду дорослих та придавили кришкою дивану дівчинку, 2015 року народження.

Раніше 28-річна жінка вже притягувалась до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення за не створення належних умов проживання своєї доньки. Проведеною судово-медичною експертизою встановлено, що причиною смерті дівчинки стала механічна асфіксія від здавлення органів грудної клітини.

Наразі вирішується питання кваліфікації даної події згідно з чинним законодавством.

Як повідомляла "Справжня варта", нещодавно маленька дівчинка померла від жорстоких побоїв вітчима. Їй було шість років. Свої дії вітчим пояснив тим, що "вона погано себе поводила"

 

comments powered by HyperComments