Поїзд єднання «Труханівська січ» ламає стереотипи щодо Сходу та Заходу/ Фоторепортаж

Юлія Гуш  |  Субота, 18 березня 2017, 09:11
Серед пасажирів Потягу єднання - родичі героїв Небесної сотні
Поїзд єднання «Труханівська січ» ламає стереотипи щодо Сходу та Заходу/ Фоторепортаж

До Харкова завітало близько 300 мешканців з різних міст України. Попереду у них – знайомство з найбільш знаковими пам’ятками міста, і разом з тим – з його історією та культурою. Пасажири запевняли, що готові цього дня почути і побачити багато нового, пізнавального та цікавого.

«Це дуже символічно, – наголосив Анатолій Бабічев, заступник голови ХОДА, – тим більше, символічно сьогодні, 17 березня, коли ми відзначаємо річницю створення Центральної ради. Саме сто років тому було утворено перший представницький орган Української держави. І тому дуже символічно, що сьогодні, коли Україна переживає дуже непрості часи, війну, соціально-економічну кризу, ми зустрічаємо цей потяг. Ми сьогодні, як ніколи, повинні єднатися заради добробуту, заради миру, заради перемоги, заради стабільності в нашій країні. Дуже приємно, що сьогодні діти, студенти з багатьох куточків країни з’їжджаються до Харкова, східної столиці України. Ми багаті традиціями, у нас є патріоти, ми любимо нашу державу. І ми переможемо».

«Я хотів би подякувати Харкову за все, що ми побачимо, – розповів Микола Бондар, отаман «Труханіської січі», – незважаючи на те, що дехто з чиновників не хотів нас тут бачити. Але ми приїхали. Минулого разу нас не зустрічали на такому рівні».

«Кожне місто – воно по-своєму прекрасне, воно звучить як окрема мелодія, – запевнила Мар’яна, волонтерка з Рівного, – але лишень коли ми будемо разом, вся Україна звучатиме як єдина прекрасна симфонія».

«Цей поїзд – він неначе руйнівник легенд, – додала Ніколь з Одеси, – він ламає стереотипи з приводу того, що, наприклад, Схід та Захід – це зовсім різні речі. За весь час, який ми тут перебуваємо, ми зрозуміли, що всі рівні. Що ми діти однієї, єдиної держави, яка справді велична по своїй історії».

Серед пасажирів Потягу єднання, зокрема, були родичі героїв Небесної сотні, які свого часу взяли безпосередню участь в його створенні.

«Я дуже радий, що Потяг єднання прибув до Харкова, – розповів Віталій Зубенко, батько Владислава Зубенка, – місія цього поїзду набагато важливіша, ніж просто єднання країни. Його місія – це виховання нашого покоління, виховання молоді, виховання дітей в цінностях патріотизму, любові до своєї батьківщини».

Згодом учасники Потягу єднання продовжать свою подорож. Попереду у них такі міста, як Глухів, Крути, Чернігів, Славутич та Яготин. Пасажири наголошували на тому, що сьогодні, в такі непрості часи, для України як ніколи важлива єдність всіх її громадян. Чому, зокрема, має сприяти і ця волонтерська ініціатива.

 

comments powered by HyperComments