Балаклія: день у вогні / ФОТОРЕПОРТАЖ

Сергій Козлов (фото)  |  Четвер, 23 березня 2017, 21:29
У Міноборони констатували зменшення інтенсивності вибухів у Балаклії до кінця дня 23 березня.
Балаклія: день у вогні / ФОТОРЕПОРТАЖ

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони України: «Станом на 18:00 інтенсивність вибухів зменшилася, що дає змогу оцінити масштаби події та готуватися приступити до локалізації події».

Наразі військовослужбовці Збройних сил України вживають усіх необхідних заходів щодо локалізації надзвичайної події, що сталася у Балаклії – райцентрі Харківської області. Проведено евакуацію військових та членів їхніх сімей, які проживали у службових квартирах на території військової частини. Також евакуйовано місцевих мешканців із будинків, що знаходяться у небезпечній зоні.

Всього наразі в Балаклії працює понад 550 людей від Міноборони, ДСНС, Нацполіції, Нацгвардії, медичної служби. Локалізувати пожежу поки не вдалося, але військовослужбовці Збройних Сил України та представники ДСНС роблять все можливе для ліквідації катастрофи. СБУ розслідує вибухи у Балаклії як диверсію. Міністр оборони України підозрює, що працювала диверсійна група. Першим висловив думку, що йдеться про диверсію, головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. 

У зв’язку із пожежею, що виникла сьогодні вночі на базі озброєння, розташованій у Балаклії, Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону.

На місці розгорнуто штаб із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на чолі з головою ХОДА Юлією Світличною.

«Жителів міста Балаклія та прилеглих сіл, які постраждали від вибухів на базі озброєння, тимчасово розселять в установах сфер освіти та соцзахисту на території району, – повідомила глава ХОДА. – На засіданні оперативного штабу мною було поставлено завдання щодо підготовки установ до прийому людей. Також зараз вирішується питання виділення матеріальної допомоги постраждалим. Про проведення відновлювальних робіт зможемо говорити після того, як пожежу буде локалізовано».

За оцінками прем'єр-міністра України Володимира Гроймана, котрий вилетів на місце події зранку 23 березня, вогнем знищена половина бази. Він припустив, що пожежа на складах зберігання боєприпасів біля Балаклії Харківської області може тривати до 7 днів.

Президент України Петро Порошенко дав доручення головам обласних та Київської міської державних адміністрацій вжити невідкладних заходів щодо надання допомоги постраждалим.

Те, що зараз відбувається на артскладах під Харковом, за день встигло обрости найнеймовірнішими подробицями, домислами і «гіпотезами» у соцмережах.

Усе, що відомо про пожежу на складах у Балаклії.

comments powered by HyperComments