«Перевести критику в конструктив»: у Харкові стартував тур, присвячений реформам

Юлія Гуш  |  Вівторок, 4 квітня 2017, 13:47
Сьогодні в межах проекту «ЗміниТИ» відбудеться низка заходів, присвячених змінам в чинному законодавстві
«Перевести критику в конструктив»: у Харкові стартував тур, присвячений реформам

Даний тур був організований НГО «Центр UA» і передбачає проведення презентацій, обговорення найбільш знакових реформ, зустрічі з експертами, представниками громадськості, ЗМІ та студентами. В центрі уваги – питання, присвячені медичній та виборчій реформам, доступу громадян до прийняття рішень та контролю над публічними фінансами.

Інна Борзило, лідерка напрямку «Рівний доступ до політики» «Центру UA», розповіла, що Харків став десятим регіоном, де проводиться відповідний тур. За її словами, в кожному з таких міст вони зустрічаються з представниками громадськості, медичною спільнотою, місцевою владою та громадськими активістами, щоб обговорити найбільш актуальні питання стосовно даних реформ. Борзило підкреслила, що всі зауваження та пропозиції будуть зафіксовані та передані до Міністерства охорони здоров’я.

«Все почуте в регіонах ми безпосередньо передаємо в МОЗ, – розповіла вона, – навіщо все це потрібно? Працюючі вже вісім років, не можемо констатувати що, відбулись незворотні демократичні зміни. Наша гіпотеза – це все тому, що ми якось не так робимо реформи».

Під час туру паралельно будуть проходити публічні консультації з представниками медичної спільноти, де обговорюватимуться реформи сфери охорони здоров’я та контролю фінансів в дані галузі, а також з представниками політсил та політологами, де темою дискусій стане питання щодо доступу до політики та прийняття рішень.

За задумом організаторів, мета таких заходів – розповісти про ті зміни, які вже заплановані, а також почути від представників громадськості та експертів їх пропозиції та зауваження. Інна Борзило підкреслила, що задача даного туру полягає в тому, щоб дати громадськості відповіді на питання стосовно реформ, а також перевести наявну критику в конструктивне русло.

comments powered by HyperComments