У центрі зайнятості офіційно стоїть більш ніж 14 тисяч осіб віком від 18 до 35 років

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 28 квітня 2017, 16:01
Допомогу в пошуку роботи їм надасть Ярмарок вакансій
У центрі зайнятості офіційно стоїть більш ніж 14 тисяч осіб віком від 18 до 35 років

«Ярмарки вакансій пройдуть у восьми областях України, – розповіла Катерина Стрельченко, координаторка напрямку працевлаштування БО «БФ «Станція Харків», – особливістю цього проекту є спрямованість на працевлаштування молоді. Зараз якраз у вишах закінчується навчальний рік. Студенти отримають свої дипломи і зануряться в доросле життя. І зіштовхнуться зі своїм першим досвідом пошуку роботи і працевлаштування. Не секрет, що не всі працедавці відкриті до того, щоб прийняти людей, які щойно випустились з вишу, які не мають досвіду. І самі студенти, які щойно отримали дипломи, не завжди можуть зорієнтуватися на ринку праці. І задача нашого заходу – це якраз зближення цих двох сил – шукача роботи, який має освіту, який повний сил та ентузіазму, і роботодавця, який шукає собі співробітників».

Що стосується працевлаштування молоді, то, за словами Анатолія Толстих, заступника директора Харківського обласного центру зайнятості, ситуація в цьому плані є найбільш складною:

«На сьогоднішній день у нас на обліку стоїть більш ніж 14 тисяч осіб віком від 18 до 35 років. Якщо говорити про цифри, то кількість безробітних в місті за 4 місяці поточного року взагалі складає до 30%, а серед молоді – 20%».

А даний ярмарок має допомогти їм знайти роботу, що часом буває проблематично зробити без відповідного досвіду. Крім того, на захід також запрошуються переселенці та учасники АТО, які також можуть скористатися аналогічними можливостями.

«Останній такий ярмарок у нас проводився 3 березня, – розповіла Наталія Малютіна, координаторка проектів та програм для ВПЛ БФ «Карітас Україна», – його відвідало більше 2 тисяч людей. І як завжди, робиться акцент на найбільш незахищені прошарки населення. Це переселенці з тимчасово окупованих територій і молоді люди, що знаходяться на території міста Харкова. Що ми можемо їм запропонувати? Наприклад, Ярмарок вакансій – це чудова можливість поговорити з роботодавцем. Бо коли ви приходите до консультантів, в службу зайнятості, ви спілкуєтеся з посередниками, які допомагають вам в працевлаштуванні. Це добре, але можливість напряму поспілкуватися з працедавцем – це унікальний шанс, який частіше всього буває саме на таких заходах».

На Ярмарку будуть присутні роботодавці, представники малого та приватного бізнесу. Відвідувачі зможуть не тільки поговорити з ними напряму, а ще й відвідати майстер-класи, де, наприклад, навчатимуть, як поводити себе на співбесідах чи як правильно скласти резюме. Крім того, всі охочі також зможуть пройти тест на профорієнтацію.

Після кожного такого заходу спеціалісти проводять моніторинг всіх учасників щоб дізнатися, кому вдалося знати роботу. За словами Катерини Стрельченко, близько 40% відвідувачів або отримують нове робоче місце, або проходять стажування.

«182 учасників (минулого) Ярмарку були працевлаштовані, – зазначила Наталія Малютіна, – вони вже там зустрілись з роботодавцем, домовились про співбесіду, стажування. Це приблизно 10% від всіх учасників. Це дуже хороший результат, враховуючи те, що це одноденний захід. Зазвичай потрібно багато часу, щоб людина знайшла роботу». Ярмарок вакансій відбудеться 18 травня в холі стадіону «Металіст». Відвідати даний захід можна буде з 11.00 по 15.00.

comments powered by HyperComments