Супертрамвай власної збірки вийде на маршрут Харкова через місяць

П'ятниця, 28 квітня 2017, 18:34
Новий трамвай збирали майже рік у Салтівському трамвайному депо
Супертрамвай власної збірки вийде на маршрут Харкова через місяць

Зібраний у Харкові вагон вирізняє плавний тихий хід, на рівних ділянках шляхів він зможе розвивати швидкість до 65 км/год. Для зручності пасажирів і водія в салоні працює кондиціонер, над кожними дверима встановлені відеокамери. Це перший трамвай у Харкові, який обладнаний пандусом для людей в інвалідному візку, - повідомляють у міськраді.

Це продовження модельного ряду вагона Т-3. Кузов придбано в місті Калуш, колеса - адаптовані чеські. На голий металевий остов встановили електронне обладнання, двигуни підвищеної потужності, дискові гальма тощо. В кабіні водія є комп'ютер і дисплей, на якому відображається інформація про стан вагона і про несправності. 

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, вартість харківського трамвая становить близько 9 млн грн, найближчим часом планується зібрати ще чотири таких вагони.

«Насамперед ми зацікавлені оновлювати свій парк трамваїв, а не працювати на інші міста. Це не бізнес-проект. Для Харкова це цікаво тим, що такий трамвай набагато дешевший, ніж новий, вартість якого сягає 15-16 млн. грн. Таким шляхом пішли багато міст - Київ, Одеса, Запоріжжя та інші. Разом з програмою капітальних ремонтів, яку ми реалізуємо вже третій рік, такий підхід дасть нам можливість потихеньку оновлювати парк трамваїв у Харкові», - повідомив Євген Водовозов.

comments powered by HyperComments