Середньомісячна заробітна плата штатних працівників Харківщини склала 5628 грн

П'ятниця, 16 червня 2017, 12:33
Темп зростання становить 138,6%
Середньомісячна заробітна плата штатних працівників Харківщини склала 5628 грн

Про це було заявлено заступником голови ХОДА Михайло Черняком під час наради під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Павла Розенка, - повідомляє «Справжня Варта»

За даними Пенсійного фонду, в області поступово скорочується чисельність застрахованих осіб, яким нараховано заробітну плату менше мінімальної.

«Так, кількість працюючих, яким у січні поточного року нараховано нижче за мінімальну зарплату, становила 79,4 тис. осіб (11,26% до загальної кількості), а у квітні - 55,8 тис. осіб (8,26%), - уточнив заступник голови ХОДА. - Основною причиною виплати заробітної плати, меншої за мінімальну, є неповна зайнятість».

Також Михайло Черняк повідомив, що середньомісячна заробітна плата штатних працівників області за січень-квітень склала 5628 грн (по Україні - 6407 грн), темп зростання становить 138,6% (по країні - 136,7%).

Як раніше писала «Справжня Варта», значна увага приділятиметься машинобудівному комплексу та підприємствам переробної промисловості.

Про це заявила голова ХОДА, прокоментувавши необхідність зростання соціальних стандартів на харківських підприємствах.

Світлична зазначила, що разом з підвищенням заробітних плат харківські підприємства зобов’язуються забезпечити гідні соціальні умови своїм працівникам. Цьому, зокрема, має сприяти співпраця між владою та керівництвом даних установ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments