Мереф'янські кулібіни сконструювали газовий генератор, котрий працює на відходах

Субота, 17 червня 2017, 18:38
Група дослідників з міста Мерефа сконструювала газогенератор, який працює на твердих побутових відходах.
Мереф'янські кулібіни сконструювали газовий генератор, котрий працює на відходах

Подібного комплексу, який виробляє газ за допомогою термічного розкладання відходів, в Україні сьогодні не існує, повідомляє «Справжня Варта». За словами розробників, один газогенератор може приймати 35 тонн сміття на добу (9 тисяч тонн за рік). Основний компонент установки – газовий генератор – можна виробляти в Харкові.

«Ми просимо допомогти в реалізації нашого проекту. Показники установки унікальні: один газогенератор виробляє 700 кубометрів газу на годину (понад 5 тис. куб. м на добу). Газ можна використовувати для опалення приміщень, зокрема, обігрівати теплиці. Крім того, газу вистачить на роботу двох електростанцій потужністю 1 мегават», – розповіли розробники заступнику голови ХОДА Євгену Шахненку під час особистого прийому громадян.

Євген Шахненко зацікавився інновацією та пообіцяв розробникам детально вивчити інформацію, а також допомогти у випробуванні зразка агрегату на діючому виробництві.

«Усього в області планується робота 21 комплексу з управління відходами, з яких 12 – вузлових, котрі за рік будуть переробляти 10 тисяч тонн відходів. Ми дуже зацікавлені в розвитку інноваційних технологій у сфері переробки та утилізації ТПВ. Ваш комплекс з його потужностями вкрай цікавий», – сказав Євген Шахненко.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments