Зараз непомірно високі тарифи за комунальні послуги для населення - заступник мера

Четвер, 22 червня 2017, 19:49
Це відзначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов, коментуючи необхідність створення комплексної системи енергоефективності в житловому фонді та установах соціальної сфери міста
Зараз непомірно високі тарифи за комунальні послуги для населення - заступник мера

«Зараз непомірно високі тарифи для населення. Спільно з німецькими партнерами ми розробили чіткий план дій і вже починаємо роботу. Енергоефективні проекти будуть поступово впроваджуватися в установах соціальної сфери та житловому секторі. Ми докладемо всіх зусиль, щоб люди не платили великі суми за комунальні послуги, жили, вчилися і проходили лікування в комфортних умовах», - зазначив перший віце-мер, - повідомляє «Справжня Варта».

Тому місто має намір спільно з Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ)  впровадити енергоефективні заходи в сфері освіти.

Зокрема, сьогодні вже у дитячому садку №6 встановлять геліосистему для підігріву води, а в школі №153 проведуть енергоефективні заходи. 

За словами експерта з енергоефективності GIZ Дмитра Марусича, за рахунок впровадження енергоефективних заходів в сфері освіти місто зможе економити близько 130 млн грн на рік. Крім того, такі заходи повинні охоплювати не тільки бюджетні установи, але й житловий фонд.

Поки що спеціалісти компанії зібрали технічну документацію, інформацію про кількість дітей, персоналу, щоб підрахувати кількість опалювальної площі і вартість її опалення, - повідомили у міськраді.

Як раніше писала «Справжня Варта», на Харківщині буде реалізовано 10 проектів, які покращать життя переселенців. Дані проекти є переможцями конкурсу «Підтримка територіальних громад України у зв’язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб», який реалізується німецькою федеративною компанією GIZ.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments