У Харкові легалізували роботу МАФів

Середа, 12 липня 2017, 01:01
Питаннями оренди і розміщення малих архітектурних форм в місті Харкові тепер займається нове комунальне підприємство «Студентське», яке розташоване на вулиці Чернишевській, 26.
У Харкові легалізували роботу МАФів

На 13-й сесії Харківської міської ради, яка пройшла 21 червня, був затверджений новий порядок надання в користування малих архітектурних форм в місті Харкові. Згідно з документом, підприємці подають в КП «Студентське» заяву з проханням орендувати той чи інший елемент благоустрою. До неї необхідно докласти фотографію обраного об'єкта. Протягом 15 днів фахівці розглянуть заяву і перевірять цей об'єкт, повідомляє Справжня Варта.

«Перевіряються мережі, комунікації, які знаходяться під цим об'єктом, відбувається узгодження з комунальними підприємствами («Харківводоканал», «ХТМ»), з компанією «Харківміськгаз». Це робиться для того, щоб були дотримані всі інтереси суб'єктів і щоб не допустити техногенної катастрофи в місті», – повідомив директор Департаменту територіального контролю Олексій Калина.

Крім того, фахівці оцінюють об'єкт з економічної точки зору – де знаходиться МАФ і яка діяльність в ньому вестиметься. Виходячи з цього, формується ціна оренди на місяць.

«Якщо це, наприклад, дідусь, який ремонтує взуття, логічно, що для нього це має бути справедлива ціна. Якщо це велике комерційне підприємство, у якого 200 або 500 кіосків, то, напевно, воно зможе за користування даними елементом платити більшу суму. Тому ці правила розроблені виходячи з коефіцієнтів і справедливості - економічної і, в тому числі, соціальної», – зазначив Олексій Калина.

Таким чином, нова процедура передбачає не просто легалізацію підприємницької діяльності, а створення справедливого і економічно вигідного для харків'ян бізнесу. Весь процес оформлення оренди МАФу займає близько місяця. При цьому договір оренди підписується на рік.

За даними департаменту, на сьогоднішній день в Харкові існує близько 4 тисяч малих архітектурних форм, велика частина з яких працює незаконно.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments