Харківська область лідирує серед регіонів України у реалізації програми «Доступні ліки»

П'ятниця, 14 липня 2017, 16:31
За час дії урядової програми мешканцям області виписано понад 600 тисяч рецептів. Пацієнти отримали лікарські препарати на суму 15,6 млн грн.
Харківська область лідирує серед регіонів України у реалізації програми «Доступні ліки»

За інформацією Управління охорони здоров’я ХОДА, в реалізації програми беруть участь 404 аптечні заклади області, повідомляє Справжня Варта.

Крім того, в усіх районах відкрито пункти реалізації лікарських засобів на базі 687 підрозділів центрів первинної медико-санітарної допомоги.

На сьогодні аптечним закладам відшкодовано вартість 97% відпущених лікарських засобів. 

«Слід зазначити, що в мережі «Обласного аптечного складу» в наявності всі 23 препарати, вартість яких підлягає повному відшкодуванню за програмою «Доступні ліки», - зазначили в управлінні. - Завдяки укладеним прямим договорам між ДОРП «Обласний аптечний склад» та заводами-виробниками, підприємству вдалося зменшити розмір відшкодування на 25 найменувань лікарських засобів. Три препарати є можливість надавати хворим без доплати, що дозволяє заощадити як бюджетні кошти, так і кошти хворого».

За даними Міністерства охорони здоров’я, показники Харківської області з реалізації програми «Доступні ліки» є найкращими серед регіонів.

Нагадаємо, програма «Доступні ліки» працює в країні з 1 квітня 2017 року.

Харківській області на відшкодування вартості лікарських засобів у Державному бюджеті України на 2017 рік передбачено цільову субвенцію в обсязі 34 млн 876 тис. грн.

Більше новостей читайте на сайті Справжня Варта.

comments powered by HyperComments