Генеральний консул Німеччини огляне Харків

Вівторок, 25 липня 2017, 15:12
Мета візиту Вольфганга Мьоссингера - знайомство з роботою пункту видачі гуманітарної допомоги переселенцям
Генеральний консул Німеччини огляне Харків

Сам візіт генконсула заплановано на 27 липня, - повідомляє «Справжня Варта»

Пункт видачі гуманітарної допомоги розташовано на 1-му поверсі супермаркету «Рост» (вул. Клочківська, 65, вхід з Рогатинського проїзду).

Проект «Заморожений конфлікт: підтримка внутрішньо переміщених осіб в Харківській області» здійснює Міністерство закордонних справ Німеччини у партнерстві з Німецьким Червоним Хрестом та Харківською обласною організацією Товариства Червоного Хреста України.

Цей проект спрямований на підтримку понад 5000 внутрішньо переміщених осіб Харківської області у вигляді видачі щомісячних ваучерів на продукти харчування (600 грн) і медикаменти (300 грн) протягом 28 місяців. Проект є продовженням попередніх проектів з ваучерної підтримки внутрішньо переміщених осіб, які здійснювалися в 2015 і 2016 роках.

Як раніше писала «Справжня Варта», українські студенти матимуть можливість пройти виробниче стажування на провідних підприємствах Німеччини. Стипендійна програма розпочнеться 1 лютого 2018 року і триватиме від трьох до п’яти місяців.

Про набір студентів в рамках програми “Стипендіальна програма німецької економіки для України 2018”  повідомили у Мінекономіки.

Програма реалізується Комітетом зі зв'язків зі Східною Європою у співпраці з торгово-промисловою палатою України.

Також будівництво та реконструкцію об’єктів інфраструктури Харківщини планується провести за рахунок інвестицій з Німеччини. Інвестиції можуть надійти  в рамках нового інвестиційного проекту Уряду Німеччини «Відбудова й оновлення муніципальної інфраструктури на сході України». Kreditanstalt für Wiederaufbau - німецький державний банк, в якому федеральному уряду Німеччини належить 80% акцій, федеральним землям Німеччини - 20%.

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти»

comments powered by HyperComments