Прапор єдиної України розпочав свій «тур» з Харкова

Юлія Гуш  |  Неділя, 27 серпня 2017, 09:13
На величезному стязі були розміщені прапори батальйонів, військових бригад та волонтерських організацій Харкова.
Прапор єдиної України розпочав свій «тур» з Харкова

Презентація прапору єдиної України відбулася в межах святкування Дня шани воїнів та волонтерів АТО. Стяг було створено з прапорів батальйонів та військових бригад, які беруть участь у війкових діях на Донбасі з 2014 року, а також волонтерських організацій Харкова та області. Заплановано, що спочатку він буде переданий до Києва, а вже потім «поїде» до інших міст України. І під час такої подорожі там з’являться прапори всіх батальйонів та волонтерських організацій.

Під час презентації прапору слово брали представники добровольчих батальйонів, військові, волонтери. Вони згадували тих людей, які загинули під час війни на Донбасі.

«Ми з вами повинні пам’ятати, що залишились в світі для того, щоб цю державу таки збудувати – зазначив Олег Головко, представник ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій»,  – щоб ми з вами не припинили боротьбу. Що боротьба полягає в тому, щоб Україна, про яку мріємо ми, про яку мріяли ті, хто загинули, таки відбулася. Тому не покладаємо рук та працюємо. Кожного дня, кожним своїм кроком підтверджуємо те, що все, що з ними відбулося, було недаремним. Що та прекрасна Україна, про яку ми мріємо, таки відбудеться».

Згодом прапор був пронесений Сумською вулицею. Завершилася хода на площі Свободи, де присутні могли розписатися на прапорах тих батальйонів або організацій, яким вони допомагали. Цей стяг харків’яни побачать 14 жовтня, вже оновленим та доповненим.

comments powered by HyperComments