Скандал у Харкові: продавчиня супермаркета чекає російські танки

П'ятниця, 3 листопада 2017, 21:15
В одному з харківських магазинів мережі АТБ касир заявила бійцю АТО, що Харків – це Росія
Скандал у Харкові: продавчиня супермаркета чекає російські танки

Боєць АТО, уродженець Донецька, недавно демобілізований з лав української армії, на днях зайшов в один з харківських супермаркетів, де на нього чекав неприємний сюрприз, повідомляє «Справжня Варта».

«Прийшов в касу і запитав спокійно у касирки, чи вміє вона обслуговувати українською. Спокійно питає, російською, між іншим. Касирка почала розповідати, що вона визнає одну державну мову – російську, чекає російські танки, які скоро приїдуть і відпаде будь-яка необхідність в українському. «Тому що Харків – це ж Росія, якщо хто не в курсі», – цитує слова касирки і описує ситуацію історик Станіслав Федорчук у Facebook.

Касирку-сепаратистську чекала розплата у вигляді «оздоровлення» десятком яєць. Заодне на місце події був викликаний поліцейський патруль.

Станіслав Федорчук підкреслив, що несподіване одкровення касира викликала сама розмова про українську мову, а навіть не прохання обслужити клієнта магазину.

У коментарях користувачі в основному підтримали бійця АТО і відзначили, що в інших містах касири вільно переходять на українську мову, коли до них звертаєшся українською. Втім, низка коментаторів схильна вважати цю історію видумкою, а харківська журналістка Ірина Зозуля пише: «У поліції стверджують, що такого виклику не було».

Більше новин за темою читайте на сайті «Справжньої Варти».

comments powered by HyperComments