У чотирьох школах Харкова з’являться ресурсні кімнати

П'ятниця, 8 грудня 2017, 09:06
До 1 вересня в чотирьох школах Харкова будуть обладнані ресурсними кімнатами для дітей з особливими освітніми потребами.
У чотирьох школах Харкова з’являться ресурсні кімнати

Як повідомляють в Департаменті освіти, в місті налічується більше 1100 таких дітей, 31 з яких пересувається на інвалідному візку.

Перша ресурсна кімната з’явилася 16 листопада у школі №10, коли та перейшла на інклюзивну форму освіти. З дітьми працюють не тільки вчителі – серед них є асистент вчителя, логопед, дефектолог. В самій кімнаті є навчальна, ігрова, соціально-побутова зона і зона відпочинку. Учні там можуть навчатися, гратися, спілкуватися та розвивати побутові навички.

Вже завершується обладнання ресурсної кімнати у школі №100. З 1 вересня 2018 року спеціальні класи будуть відкриті ще в школах №124 і 38. Крім того, в школах Харкова триває процес створення інклюзивних класів, а школи і дитсадки забезпечуються вільним доступом. Як зазначають в Департаменті освіти, вже було встановлено 16 пандусів та 148 кнопок викликів персоналу. Сходовий підйомник вже встановлюють у гімназії №23. 

comments powered by HyperComments