Харківські поліцейські розповіли як можна вберегтися від шахраїв

Субота, 9 грудня 2017, 16:41
Як стверджують в патрульній поліції, дотримання методів безпеки не дадуть потрапити на ґачок зловмисників.
Харківські поліцейські розповіли як можна вберегтися від шахраїв

Наприклад, представники патрульної поліції розповіли що потрібно робити, якщо просять гроші за родича чи знайомого, якому буцімто загрожує кримінальна відповідальність. В такому випадку необхідно задати низку питань, на які може відповісти тільки вищезгадана людина. Також можна попросити описати свій зовнішній вигляд. У випадку, коли на вулиці підходить підозріла особа та називає себе правоохоронцем, то потрібно попросити показати посвідчення та назвати підрозділ або відділ поліції, де та нібито працює.

Також невідомому, який називає себе працівником соціальної служби та пропонує обміняти старі грошові купюри на нові, грошей передавати не треба. В такому випадку слід відмовитися від такої пропозиції, посилаючись на нестачу грошей.

Також в поліції закликають в жодному разі не говорити про власні статки та не передавати грошей невідомим людям, не переводити гроші на чужі рахунки, не називати свою адресу, куди можуть навідатися сумнівні особи, а також зважати, що зловмисники здатні скористатися емоційним станом людини у власних цілях.  

Як повідомляла «Справжня варта», вчора, 8 грудня, в Харкові сталася аварія за участі п’яти автомобілів. На місці аварії патрульні склали три адміністративні протоколи щодо порушення правил дорожнього руху.

comments powered by HyperComments