Освіта, наука, здоровий спосіб життя – пріоритетні напрямки ровику молодіжної політики

П'ятниця, 15 грудня 2017, 10:51
На 2018 рік вже була окреслена низка пріоритетних напрямків з розвитку молодіжної політики Харківщини.
Освіта, наука, здоровий спосіб життя – пріоритетні напрямки ровику молодіжної політики

Максим Радченко, в.о. директора Харківського обласного центру молоді, розповів, що пріоритетними напрямками молодіжної політики стане працевлаштування молоді та підтримка молодих працівників, популяризація здорового способу життя, розвиток неформальної освіти та національно-патріотичного виховання. Як зазначив Радченко, згідно рейтингам Кабміну, Харківщина займає лідируючі позиції щодо розвитку молодіжної політики.

Радченко також розповів, що наступного року заради прозорості та відкритості молодіжної політики до її впровадження буде залучено якомога більше молодих людей та громадських організацій.

Крім того, наступного року в пріоритеті буде популяризація здорового способу життя та заняття спортом, а також національно- патріотичне виховання. Наприклад, в області буде реалізований проект, в межах якого будуть встановлюватися пам’ятні дошки борцям за українську незалежність. В планах також є створення школи бойового гопака. Також будуть підтримані наукові фестивалі та квести. Наприклад, в області відбудеться триденний фестиваль «Смарт Лайф Стайл», в якому візьмуть участь молоді люди з усіх регіонів України.

Крім того, на Харківщині в межах роботи зі студентами та молодими науковцями буде реалізовано проект «Кампус». За словами радника голови ХОДА Олексія Курцева, в Харкові запропоновано створити кампуси, які об’єднають молодь, що проживає в студентських гуртожитках, за територіальними ознаками. В них будуть проводитися творчі вечори, спортивні змагання, інтелектуальні ігри, квести та благодійні ярмарки. На думку організаторів, це сприятиме формуванню конкурентного молодіжного середовища.

comments powered by HyperComments