На Харківщині на військовий облік планують поставити понад 8 тисяч юнаків 2001 року народження

Середа, 10 січня 2018, 13:11
Приписну кампанію-2018 військовослужбовці військкоматів проводять спільно з представниками місцевих органів самоврядування, цивільними лікарями та правоохоронцями.
На Харківщині на військовий облік планують поставити понад 8 тисяч юнаків 2001 року народження

Про це повідомляє прес-служба ХОДА. 

Повідомляється також, що юнаків 2001 року народження не можуть призвати раніше, ніж їм виповниться 20 років, а це лише у 2021 році. Отже, приписна кампанія потрібна для того, щоб вивчити потенційних захисників вітчизни. 

За неприбуття до райвійськкоматів передбачено адміністративну відповідальність. Приписці при РВК не підлягають особи без громадянства та ті, хто перебувають у місцях позбавлення волі, проходять стаціонарний курс лікування чи мають інвалідність.

За інформацією т. в. о. військового комісара Харківського обласного військкомату Миколи Мосенцева, попередньо близько 400 мешканців Харківщини вже планують цього року стати на шлях здобуття офіцерських погонів у різних вищих військово-навчальних закладах.

Нагадаємо, минулого року по Харківській області під приписку підлягало 8956 юнаків 2000 року народження. Станом на лютий до військкоматів з’явилося 7 726 осіб, що становить 86% від всього загалу. З них придатними до військової служби було визнано 5778 чоловік, а непридатними – 553. 12 юнаків висловили бажання проходити альтернативну невійськову службу, 35 бажають поступити на контрактну військову службу після досягнення 18 років, а 91 – навчатися військових вишах.

comments powered by HyperComments