«Ніч історії» повідає про маловідомі сторінки минулого Харкова

Понеділок, 23 квітня 2018, 17:03
У ніч з 26 по 27 травня в приміщенні Харківської філармонії пройде вже сьома «Ніч історії».
«Ніч історії» повідає про маловідомі сторінки минулого Харкова

Проект має на меті популяризувати реальну історію міста і Слобідської України, а також розвінчувати різного роду історичні міфи, передає «Накипіло». Програма передбачає декілька тематичних блоків.

Відвідувачі філармонії у ту ніч можуть послухати розповідь про Куп'янський повіт і слобожанські страви від Олександра Осадчого, історію Ізюмської фортеці за матеріалами Станіслава Бондаренка, дізнатися про архітектуру Харкова в архівних документах від Антона Бондарева, відвідати екскурсію Андрія Парамонова по вулиці Римарській. Він же нагадає про згорілу садибу Шидловських в Старому Мерчику і розповість про «золоті роки» харківської проституції.

Журналіст, дослідник історії Харкова Філіп Дикань просвітить, чому 1913 рік вважався «еталонним», згадає про мирну весну перед початком Першої світової війни, а також розповість, як сто років тому у Харкові уживалися німецька та українська влада.

Зокрема, автор проекту та голова оргкомітету Антон Бондарєв не перестає дивуватися інтересу місцевих жителів до історії і їх активному бажанню не пропускати жодної Ночі:

«На останню «Ніч історії» на початку березня, коли на вулиці були заметіль і ожеледь, прийшли близько 90 осіб, – розповідав він, – ми думали, прийде 20-30 осіб. Виявилося, у людей навіть були ноги мокрі, а вони все одно прийшли. Це якийсь показник для нас».

Зареєструватися на «Ніч історії-7» можна до 23 травня. Вхід платний.

comments powered by HyperComments