У Лозовій припинилися вибухи, але існує небезпека хімічного зараження?

Дмитро Стриженко  |  Четвер, 28 серпня 2008, 13:31
Деякі ЗМІ, а також користувачі Інтернет-форумів повідомляють про можливість хімічного зараження Лозової. Нібито поруч зі складом боєприпасів у Лозовій знаходиться склад хімікатів сільськогосподарського призначення, загоряння яких може призвести до екологічної катастрофи.
У Лозовій припинилися вибухи, але існує небезпека хімічного зараження?

Цю інформацію категорично спростовує керівник штабу з ліквідації пожежі Сергій Стороженко. «У нас уже є слухи, що там горить хімічна зброя. Поруч зі мною сидить генерал, якого я дуже люблю за гострий розум, він говорить так: «Якщо хімічні пестициди – це хімічна зброя, то гній – це ядерна зброя. Треба ж совість мати, навіщо ми розбурхуємо народ?!» – сказав він у коментарі.

Він також повідомив, що зараз евакуація жителів у Лозовському районі не провадиться. «Евакуацію було проведено вночі. Хоча ми вважаємо, що й уночі реальної загрози життю людей не було, але, відчуваючи відповідальність за життя та здоров'я людей, ми пішли на цей крок», – відзначив С. Стороженко, додавши, що вже протягом 1.5 години вибухів снарядів не чутно.

Він також повідомив, що, крім двох військових, про яких повідомлялося раніше, більш ніхто не постраждав.

Крім того, начштаба з ліквідації пожежі відзначив, «що військової частини більше не існує».


 

comments powered by HyperComments