Поблизу арсеналу в Лозовій розкидано снаряди, що не здетонували

Микола Кузнєцов  |  Четвер, 28 серпня 2008, 16:05
У зоні нещастя в Лозовій, Харківської області, пройшла нарада під керівництвом віце-прем'єра Олександра Турчинова. У засіданні взяли участь міністр НС В. Шандра, представники Міноборони та профільних відомств.
Поблизу арсеналу в Лозовій розкидано снаряди, що не здетонували

Зі слів представників МНС, розвідка пожежними танками показала: пожежа розпалася на 3 вогнища та більш не має інтенсивного характеру. У середині дня, 28 серпня, через жару та вітер вона знову розгорілася, але до вечора, прогнозують рятувальники, знову стихне.

Розліт осколків і снарядів, що не розірвалися, склав не більше 2 кілометрів. З цього приводу Міністерство оборони вважає, що встановлювати 5-кілометрову зону евакуації не має сенсу – досить обмежитися 2–3 кілометрами.

Начальник ДУ МНС у Харківській області Павло Одарюк повідомив, що навколо арсеналів, що вибухнули, працюють 5 саперних бригад, які займаються розмінуванням снарядів, що не здетонували та розлетілися по окрузі.

За даними Міноборони, у даний момент уже вибухнуло або розлетілося 60% боєприпасів, що зберігалися в 61 арсеналі. Усього там знаходилося 97.6 тисяч тонн боєприпасів.


 

comments powered by HyperComments