Розкрито газову аферу на 350 млн. гривень

Костянтин Колесник  |  Понеділок, 16 березня 2009, 12:37
Головне управління податкової міліції Державної податкової адміністрації виявило махінації з реалізацією газу газопостачальними (обл- та міськгази) підприємствами в 4 областях на суму 350 млн. гривень.
Розкрито газову аферу на 350 млн. гривень

Про це повідомила прес-служба Головного управління податкової міліції ДПА.

Ці правопорушення були виявлені в ході перевірки сплати податків при здійсненні операцій з природним газом, яка проводиться на території всієї країни.

В ході перевірки було встановлено, що керівники деяких облгазів реалізовували значні об'єми природного газу не безпосередньо кінцевим споживачам (промисловим, комунальним підприємствам, бюджетним установам і населенню), а здійснювали його продаж підприємствам-посередникам, а ті вже збували газ кінцевим споживачам за значно завищеною ціною.

При цьому отриманий прибуток «відмивався» через так звані конвертаційні центри. Факти збуту газу не за призначенням виявлені на чотирьох обл - і міськазах. Встановлено, що ними реалізовано природного газу на загальну суму близько 350 млн. гривень.

Як повідомили кореспонденту «Міської Варти» в прес-службі ВАТ «Харківміськгаз», харківських підприємств, що поставляють газ населенню, в списку порушників немає.
 

comments powered by HyperComments