Тимчасовий керівник банку встиг розкрити таємницю зникнення депозитів. За що і поплатився життям

Ганна Глебова  |  Вівторок, 24 березня 2009, 17:28
Володимир Пономарь, виконуючий обов'язки тимчасового адміністратора банку «Київ», перед смертю зумів з'ясувати, куди зникли гроші вкладників банку. І навіть встиг дещо розповісти самим вкладникам.
Тимчасовий керівник банку встиг розкрити таємницю зникнення депозитів. За що і поплатився життям

Сьогодні, 24 березня, у покійного була призначена чергова зустріч з ініціативною групою вкладників.

19 березня Володимир Пономарь повідомив, що тимчасова адміністрація банку не може виплатити гроші вкладникам через величезні борги деяких компаній перед банком «Київ». Серед них він особливо виділив компанію «Київ Житло Інвест», яка винна банку кредитів більш ніж на 700 млн. грн. і відсотків по ним на суму більше 100 млн. грн. Ці кредити компанія отримала в основному за рахунок депозитів фізосіб-вкладників банку «Київ».

Про це повідомив голова комітету «Диктатура постраждалих вкладників» (депозити цих людей заморожені в банку «Київ») В’ячеслав Карпенко.

«Не здивуюся, якщо завтра-післязавтра з’ясується, що Пономарь вже похований, причому перед цим його кремирували, тоді всі кінці у воду», – говорить В’ячеслав Карпенко.

Він також назвав прізвища трьох бізнесменів, які отримали в банку кредити у розмірі 20–30 млн. грн. Це якісь Ковальчук, Ковтало і Чумак, які, за даними Карпенко, пов'язані з родиною господарів банку «Київ», батька і сина Марченко.

Нагадаємо, в неділю, 22 березня, Володимир Пономарь був знайдений мертвим. Він загинув у себе на дачі в Христиновському районі Черкаської області на очах у дружини і сина – прямо за столом під час обіду. Офіційна версія – інфаркт.

Як сьогодні повідомляв сайт «Міської Варти», завідуюча Миргородським відділенням «Райффайзен Банк Аваль», прихопивши з собою близько 300 тисяч доларів і 160 тисяч гривень, зникла в невідомому напрямку. Жінку оголосили в міжнародний розшук. У свою чергу банк підтверджує свої фінансові зобов'язання.

Через деякий час її прикладу послідувала керуюча банківським філіалом на Харківщині. Її встигли заарештувати.
 

comments powered by HyperComments