Вибух газопроводу в Москві! Постраждали люди

Ганна Глебова  |  Понеділок, 11 травня 2009, 09:43
Через пожежу, яка сталася внаслідок вибуху на газопроводі на заході Москви, близько 100 тисяч осіб залишилися без телефонного і інтернет-зв'язку.
День Перемоги завершився не святково.

Як повідомили в МНС Росії, пожежа пошкодила або частково знищила кабелі МГТС. За його даними, без телефонного зв'язку і інтернету залишилися декілька районів Москви, зокрема Солнцево і Ново-Переделкіно, розташовані за межами МКАДу.

Крім того, в правоохоронних органах столиці Росії повідомили, що зв'язок відсутній також і в районі Внукова. Як повідомило джерело в мерії Москви, що знаходиться на місці НП, наразі загорання локалізоване.

«Пожежники і інші оперативні служби міста, включаючи ДАІ, спрацювали оперативно. Згідно з останніми даними, в результаті інциденту обійшлося без жертв, крім того, пожежа практично не торкнулася жодного з довколишніх адміністративних будівель», – сказав він.

Він також повідомив, що труба газопроводу, де відбулася пожежа, не може бути старою, газові мережі в місці НП були своєчасно перевірені, і мова, на 99%, може йти про якусь техногенну аварію.

Мер Лужков особисто координував роботу міських служб.

Нагадаємо, вибух на газопроводі відбувся в ніч на 10 травня в районі Великої Очаківської і Озерної вулиць. Пожежі, яка послідувала за ним, був привласнений п'ятий рівень складності, в гасінні було задіяно 35 пожежних розрахунків. Полум'я піднімалося на висоту до 300 метрів; зараз пожежу вдалося загасити.

В результаті вибуху і пожежі постраждали п'ятеро осіб, які їхали в автомобілях по МКАДу недалеко від місця події. Крім того, вогонь знищив 14 машин, припаркованих у офісної будівлі поряд з газопроводом.

Представник СКП РФ заявив, що подія не була диверсією. Причиною вибуху могла бути розгерметизація аварійного клапана, регулюючого тиск в магістральній трубі газопроводу. Мер Москви Юрій Лужков назвав подію техногенною катастрофою. Крім того, він пообіцяв, що весь збиток, нанесений громадянам, буде відшкодовано міськими властями.

 

comments powered by HyperComments