Харківські IT- шники потрапили під роздачу в чужій кримінальній справі

Четвер, 28 січня 2016, 11:18
Обшуки в офісному центрі на 23 Серпня проходили у рамках масштабної операції з ліквідації найбільшого в країні центру конвертації.
Харківські IT- шники потрапили під роздачу в чужій кримінальній справі

Про це повідомив в.о. заступника начальника ГУ ГФС в Харківській області Андрій Бежанов під час зустрічі з представниками Громадської Ради при ГУ ДФС.

За його словами, центр конвертації з оборотом в 50 мільярдів гривень організували колишні високопоставлені співробітники податкової міліції Дніпропетровської і Харківської областей, які займають дуже високі посади в цій структурі.

«Ця компанія щільно займалася з центром конвертації, яка тільки від податків відхилилася на 3.5 мільйона тільки чистих податків і це дуже маленький період», - сказав він.

А.Бежанов повідомив, що у рамках масштабної операції, яку провели спільними зусиллями співробітники податкової міліції Харківської і Дніпропетровської області і Управління внутрішньої безпеки, одночасно було розпочато 30 обшуків у Харкові і Дніпропетровську.

«У нас практично половина особового складу для реалізації, увесь обласний апарат поїхав на реалізацію у Дніпропетровськ. Там був піднятий по тривозі практично увесь особовий склад, тому що основний офіс знаходився там», - сказав він.

Також А.Бежанов повідомив, що підставою для обшуків стала постанова суду.

«Дати дозвіл на проведення обшуку третього поверху (конкретна адреса - ред.) з метою пошуку і вилучення бухгалтерських документів», - сказано в постанові, яку він продемонстрував присутнім.

При цьому податківець виправдовував дії своїх підлеглих недоліком оперативної інформації про наявність на поверсі кабінету IT- компанії, що не має до цього кримінального провадження ніякого відношення.

«Ми не могли себе розсекретити, інакше пішло б просочування інформації. Щоб ви розуміли - кримінальну справу порушуємо в четвер, у п'ятницю отримуємо санкції, у вівторок виходимо на реалізацію», - сказав він.

За словами А.Бежанова, співробітники податкової блокували увесь третій поверх, боячись втратити вилучені речові докази.

«Ось вчорашні вилучення. Ось сервери. На серверах щонайповніша інформація повністю по теках з 2012 року. Ми ж все переходимо з первісного ладу друку, кліше, ось повністю документування усієї цієї групи. Ми розуміли, що на цій дистрибутивній компанії можуть бути будь-які документи, друк, електронні носії, які стануть потім доказом у цій головній справі», - сказав він.

У свою чергу, директор «Промодо» Олександр Колб заявив, що через такі дії податкової Україна практично втратила 150 робочих місць в кращій компанії країни.

«Хочу, щоб ви розуміли - ви захищаєте свою сторону, але це не виправдовує опущені норми моралі співробітників, які приходили з обшуком. У мене середній вік співробітників - 25 років, я зараз місяць розповідатиму людям, що ці претензії, які надані не мають до нас відношення, що у них все буде добре», - сказав він. Ви хочете викрити центр конвертації - слава богу. Але не на шкоду іншій стороні», - сказав він.

Нагадаємо, обшуки в офісному центрі, де знаходиться одна з найбільших харківських IT- компаній – «Promodo» пройшов 26 січня. Співробітники податкової зламавши двері, увійшли бухгалтерію, і зірвали робочий процес на підприємстві.

 

 

 

 

 

comments powered by HyperComments