Кернес на похоронах Димента : «Чоловік пройшов 90-і. Любив сім'ю, нічим протизаконним не займався. Які дурні змогли це зробити?!»

Понеділок, 29 лютого 2016, 14:43
На 3-м єврейському кладовищі в Харкові сьогодні ховали убитого в п'ятницю тут же, у могили своєї матері, Юрія Димента.
Кернес на похоронах Димента : «Чоловік пройшов 90-і. Любив сім'ю, нічим протизаконним не займався. Які дурні змогли це зробити?!»

Димент був найближчим другом харківського міського голови Геннадія Кернеса. У нього залишилися батько, дружина і доросла дочка.

Сьогодні попрощатися із загиблим прийшли члени його сім'ї, друзі, близькі. Хтось, як відомий російський бізнесмен-девелопер, колишній харків'янин Павло Фукс, прибув з-за кордону. Когось, як другого близького друга Димента, російського сенатора Адександра Шишкіна, за словами Кернеса, в Україну не пустили.

«Ти ніколи не міг цього зрозуміти: як це, коли твої друзі не можуть до тебе приїхати. Сьогодні тут Іра і Маша (дружина і дочка Димента - Ред.), Борис Юрійович [батько], ті, хто тебе знав, поважав - можливо, хтось боявся. Але ти і сам про усе це знав», - сказав міський голова у своїй прощальній промові.

«Комусь не зрозуміти наші стосунки і дружбу. Ти мене завжди запитував, до того, як мене ранили, навіщо я бігаю сам. А я тобі говорив: не ходи сам. Чому так вийшло?

Чоловік пройшов 90-роки, виховала дитину, любила шалено дружину, дочку, батька, маму. Нічим протизаконним не займався. Які дурні вирішили це зробити? Просто сволоти», - обурився Кернес.

«Людина прийшла на могилу своєї матері. Ніхто і подумати не міг, що якісь негідники не від миру сього зможуть тут так зухвало розстріляти його впритул. Замисліться, де ми живемо, у якому нелюдяному світі, і на що здатні люди», - філософськи відзначив мер.

«Ти ніколи не міг довго спати. Пам'ятаєш, ти запитував мене: «О котрій ти прокинувся?» Я говорив: о 4 годині. А ти відповідав: «А я о другій». Тепер ти виспишся. Я знаю, Юрко, ти все чуєш і розумієш. Ребе прочитає тобі останню молитву», - закінчив Геннадій Кернес.

Нагадаємо, вбивство Димента сталося на 3-му міському цвинтарі.

 

comments powered by HyperComments