Жартівника, що напередодні «замінував» супермаркет, затримано

Вівторок, 12 квітня 2016, 12:21
Стаття КК про завідомо неправдиве повідомлення щодо загрози безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності передбачає покарання від 2 до 6 років.
Жартівника, що напередодні «замінував» супермаркет, затримано

Чоловіка, який вчора зробив хибне повідомлення про замінування супермаркету, затримано. За повідомленням прес-служби поліції, це 50-річний житель села Мілова Балаклійського району.

«В ході проведених оперативно-розшукових заходів правоохоронці встановили номер мобільного телефону, з якого було зроблене хибне повідомлення, а потім і місцезнаходження правопорушника. За попередніми даними, підозрюваний знаходився в стані алкогольного сп’яніння. Мотиви скоєння злочину наразі встановлюються правоохоронцями», — йдется у повідомленні.

Відповідний речовий доказ (мобільний телефон) у чоловіка вилучено.

Його хибне повідомлення призвело до евакуації 225 осіб. На місці події працювала слідчо-оперативна група Комінтернівського відділу поліції, експерти-вибухотехніки та кінологи. Правоохоронці оглянули 800 кв. метрів території.

«Слідчим Комінтернівського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 6 років», — резюмують у повідомленні.

Зазначимо, що «Завідомо неправдивий виклик спеціальних служб» передбачено статтею 183 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція — штраф від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (51-119 грн.), а також жартівнику доведеться оплачувати витрати по виїзду усіх служб, які зреагували на повідомлення.

comments powered by HyperComments