Луганський криміналітет допомагав харківському тероризувати автоперевізників (відео)

Четвер, 28 квітня 2016, 13:36
Служба безпеки знешкодила злочинне угруповання, що майже рік діяло на Харківщині. Поміж іншим, вилучено 160 тисяч російських рублів, 150 тисяч доларів США та понад 50 тисяч гривень.
Луганський криміналітет допомагав харківському тероризувати автоперевізників (відео)

«Члени угруповання у змові з представниками луганського криміналітету «обкладали даниною» підприємців, що здійснюють пасажирські перевезення до тимчасово окупованих територій Луганської області. Впродовж тривалого часу вони вимагали гроші від водіїв і диспетчерів, погрожуючи їм насильством, знищенням або пошкодженням майна», — повідомляє прес-служба СБУ.

Також зловмисники «запровадили схему розкрадання коштів державного бюджету, призначених для фінансування пенсій та інших соціальних виплат переселенцям».

З цих грошей формувався «общак», з якого, за даними СБУ, «забезпечувалися злочинці в тюрмах, а також організовувалися акцій непокори у закладах пенітенціарної системи Харківської області. Частина коштів направлялася до підконтрольних терористам «ЛНР» територій».

Три члени злочинного угруповання були затримані під час вимагання грошей, ще двоє, організатори банди — того ж дня за місцями мешкання. Зазначимо, що до складу банди входило п’ятеро мешканців Харкова у віці від 43-х до 58-ми років. Всі вони вже мали проблеми із законом та відбували строк.

«У бандитів вилучено близько 160 тисяч російських рублів, 150 тисяч доларів США, понад 50 тисяч гривень, ювелірні прикраси, списки перевізників, що сплачують данину, паспорти, пенсійні посвідчення, банківські картки для отримання соціальних виплат, вогнепальну зброю та гранати. Крім цього, виявлено «общак» криміналітету та наркотики», — повідомляє СБУ.

Затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 189 (вимагання, що завдало майнової шкоди у великих розмірах) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

comments powered by HyperComments