«Східний корпус»: Це була диверсійна СПМ радянського зразка (доповнено)

Середа, 11 травня 2016, 13:59
Експерти знайшли детонатор і магніти боєприпаса, а тому змогли його ідентифікувати.
«Східний корпус»: Це була диверсійна СПМ радянського зразка (доповнено)

«Міна була перекинута через огорожу бази. У нас досить високі огорожі, близько двох метрів, бо це режимний об'єкт. Із зовнішнього боку, втім, не важко підійти і перекинути такий пристрій. Це диверсійна міна СПМ радянського зразка, вона впала і спрацювала. Зараз є всі підстави її ідентифікувати, тому що експерти знайшли детонатор, а також магніти, відповідні міні аналогічної конструкції. Такі міни сьогодні є на озброєнні російської армії, були вони і на складах ЗСУ, що залишилися на окупованій території, звідки сьогодні активно надходить зброя для диверсантів», — заявив представник роти патрульної поліції особливого призначення «Східний корпус» Ігор Пушкарьов під час спільної з Ігорем Лядовим прес-конференції.

За його словами, міна СП доволі непередбачувана, період спрацьовування якої від 20 хвилин до 2 годин. Точного часу немає, тому постраждати могли і чергові, і будь-хто з роти.

«Пошкоджено вибухом нашу техніку, машини. Одній з автівок особливо сильно дісталося. Сусідні будівлі. Досить важке колесо було розірвано, причому осколки перелетіли близько 400 метрів на сусідню вулицю Шевченка, біля «Кулиничів» впали. Пошкоджено наші господарські будівлі. Зараз ведеться слідство, щось чітко стверджувати ми не можемо», — сказав Ігор Пушкарьов.

Нагадаємо, 11 травня близько 4:00 на базі «Східного корпусу» вибунув боєприпас, закинутий на територію ззовні. Ніхто не постраждав, правоохоронці кваліфікували пригоду як хуліганство. Колишній керівник роти, лідер ЦК «Азов» Олег Ширяєв вважає, що напад здійснено через активну національну позицію бійців. 

comments powered by HyperComments