11 мільйонів гривень пішло на будівництво неіснуючого оборонного пункту на кордоні з Росією

НАШІ ГРОШІ  |  П'ятниця, 30 вересня 2016, 10:03
Поліція підозрює посадових осіб 1 окремого відділу капітального будівництва Державної прикордонної служби та ТОВ фірми «Констракшн Груп Інтернешнл» в підробці документів при будівництві опорного пункту в зоні АТО.
11 мільйонів гривень пішло на будівництво неіснуючого оборонного пункту на кордоні з Росією

Про це стало відомо з постанови Печерського районного суду м. Києва, куди слідчий звернувся в рамках розслідування кримінальної справи №12015220000000477 від 11.06.2015 року.

З матеріалів судового засідання відомо, що в грудні 1 окремий відділ капітального будівництва ДПС та фірма «Констракшн груп Інтернешнл» уклали угоду про проведення будівництва опорного пункту на 120 чоловік на ділянці ВПС «Веселе» (військове містечко, с. Веселе) Харківського прикордонного загону. Будівництво повинне було пройти в рамках інженерно-технологічного облаштування кордону з Росією.

За даними слідства, учасники правочину не мали на меті будувати опорний пункт, а просто підробили активи виконаних робіт та заволоділи грошовими коштами в сумі 11 млн грн.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про доступ до документів фірми «Констракшин груп Інтернешнл» та причетних до будівництва опорного пункту ТОВ «Інститут Градинвестбуд», ВБФ «Граніт» та ПАТ «Куряжський домобудівельний комплекс». Суд ці клопотання задовольнив. У свою чергу, судовий реєстр не містить інформації про клопотання поліції про проведення обшуків у прикордонників.

comments powered by HyperComments