Педагогу загрожує 15 років за спробу продажу на органи 13-річної дівчинки

Вівторок, 22 листопада 2016, 09:51
В Харківській області викрито педагога однієї з шкіл-інтернатів, яка хотіла продати дитину.
Педагогу загрожує 15 років за спробу продажу  на органи 13-річної дівчинки

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

За інформацією правоохоронців, наразі встановлено, що жінка за 10 тис. доларів США намагалася продати 13-річну вихованку.

Увечері 21 листопада голова МВС України Арсен Аваков повідомив подробиці справи на своїй сторінці у Фейсбуці. За його словами, злочинниці -52 роки, вона викладачка української мови та літератури в спецінтернаті для важких підлітків. До злочину готувалась ретельно. підбирала покупця, торгувалась. Коли "покупець" поцікавився здоров'ям дівчинки, натякнувши на можливий продаж на органи, без усіляких сумнівів принесла за 1000 грн. медкарту та фото дівчинки. За даними очільника МВС, операція тривала 4 місяці.

Зловмисницю затримано у порядку ст.  208 КПК України. Вирішується питання про оголошення підозри та обрання запобіжного заходу. Педагогу повідомлено про підозру за ч.3 ст. 149 КК  України (торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, вчиненої щодо малолітнього).Першочергові слідчі дії тривають. Прокуратура процесуально керує у кримінальному провадженні. Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні 2016 року 50-річний державний інспектор одного з митних постів Харківської митниці ДФСУ вимагав і отримав від керівників двох підприємств понад 289 тис. грн.

comments powered by HyperComments