Харківський екс-облавтодорівець півроку ховався від правосуддя в Криму

Середа, 23 листопада 2016, 16:32
Правоохоронці Харківської області провели операцію, яка тривала півроку, з затримання екс-керівника ДП "Харківський облавтодор" за оборудки на підприємстві.
Харківський екс-облавтодорівець півроку ховався від правосуддя в Криму

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як стало відомо, у квітні 2013 року державне підприємство провело безтоварну операцію по закупівлі 32 тонн паливно-мастильних матеріалів. Проте, куди надійшло дизпаливо і чи була здійснена його поставка, взагалі не відомо. Жодних документів про використання палива на підприємстві не виявилось.
 
За даними слідчого управління ГУ нацполіції в Харківській області, схему розкрадання бюджетних грошей колишній керівник реалізовував зі своїми підлеглими. Одному з них вже винесено обвинувальний вирок за ст. 366 КК України - службове підроблення. Досудовим розслідуванням встановлено, що загальна сума спричинених збитків лише за однією угодою становить близько 350 тис. грн. Слідчими перевіряється причетність екс-чиновника до інших оборудок на підприємстві.

Операцію по затриманню підозрюваного проводили за оперативного супроводу СБУ в області. Вона тривала майже півроку,  оскільки останнім часом чоловік мешкав та працював у сфері ремонту доріг на тимчасово окупованій території АР Крим.
 
Сьогодні, 23 листопада, фігуранту провадження оголошено підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Прокуратура у суді наполягатиме на триманні під вартою. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.

Нагадаємо, в Харкові працівник банківської сфери, який обікрав клієнтку на 200 тис. грн. та ледь не вбив її, попався ще на 5 випадках обману клієнтів.

comments powered by HyperComments